Kombi pompasının en temel görevi, Kombi Elektronik Kartın ( Ana Kart) dan aldığı komuta göre, kombi içindeki suyu gerekli istikamete doğru harekete geçirmektir. Çok önemli bir göreve sahip olan bu hayati parça arızalandığı zaman, marka ve modeline göre ya değişimi yada tamiri yapılabilir.
Kombide Meydana Gelen Pompa Arızasının Nedenleri
Kombi pompasını oluşturan parçaların her biri kendi içinde görevlere sahiptir. Pompayı oluşturan parçalardan biri arızalandığı zaman, pompa gerekli görevini yerine getiremez. Kollektörü arızalandığında, pompa yatakları aşındığında, kondansatör bozulduğunda ve blok çatlayıp su kaçırdığı zaman pompa arızası ile karşı karşıya kalırız.
Kombi Pompa Arızası Nasıl Tamir Edilir?
Teknik ekipler tarafından müdahale edilmesi gereken bu arızada ilgili usta pompayı sökerek incelemelerde bulunur. Bazı testlere giren pombada arızanın asıl sebebi ortaya çıkarılarak bu doğrultuda müdahale edilir. Bazen arızalı kombi pompası kombinin tamamen çalışmamasına neden olurken bazen de, kombide su akıtma, ses yapma, peteklerin çalışması, uzakta kalan peteklerin ısınmaması, peteklerin az ısınması, çift eşanjörlü kombilerde sıcak olmaması gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Pompa arıza durumlarında birinci öncelik tamir ettirmek olmalıdır. Çünkü yenisi pahalı olan kombi pompası, uzman ellerde tamir görürse ilk günkü sağlam haliyle çalışmaya devam edecektir.
Arızalı Kombi Pompası Tamir Edilebilir Mi?
Kombi pompasında meydana gelen arızanın durumuna göre bu değişmektedir. Eğer kullanıcı pompanın tamir edilmesi yerine illa ki değişim istiyorsa, pompa yenisi ile değiştirilir. Ancak kombi pompalarının büyük birkısmı tamir edilebilir. Arızalı pompa uzman ekip tarafından söküldükten sonra gerekli testler yapılır ve arızalı parçalar değişim yapılarak pompa tamiri tamamlanır. Sağlıklı bir tamir işleminden sonra da kombi pompası uygun şekilde çalışmaya devam edecektir.
Bu gibi etkelner göz önüne alındığında kombi popması arıza durumunda tamir işlemi yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.