Klima Montajı Nasıl Yapılır?
Yaşadığımız ortamı iklimlendirmek için kullandığımız klimalar değişik kapasite ve boyutlarda olabilir. Ortamın ölçülerine ve bazı önemli kriterlere göre alacağımız klimanın BTU değerini hesaplarız. Daha sonra montaj için uygun yer seçilir. Bunun devamında aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılır.
- Klimanın iç ve dış ünitesini monte edeceğimiz yeri tespit ederiz.
- Klima iç ünitesinin konumu, kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde monte edilmelidir.
- İç ünitenin montajı oldukça sağlam bir şakilde yapılmalıdır.
- Klimanın iç ünite ile dış ünitesi arasındaki bağlantıları olan, elektrik tesisat kablosu, bakır boru ve su tahliye borusu bant ile sarılarak duvara belli bir konumda monte edilir.
- Klima bakır borusu dış üniteye uzanacağı için geçtiği duvar dolgu malzemesi ile kapatılır.
- Klima tesisatı bağlandıktan sonra kaçak olup olmadığı azot gazı ile kontrol edilir.
- Montaj sonunda servis ustası vakumlama işlemi yapar.
- Bu işlemler sonrasında klima ilk olarak çalıştırılır ve gerekli ölçümleri yapılır. Uygunsuz bir durum varsa yetkili ekip müdahalede bulunur.
- Son kontroller yapıldıktan sonra düzgün çalışır bir şekilde klima, kullanıcıya teslim edilir.
Klima montajı sırasında bu işlemlerin yapıldığından emin olmak gerekir. Basit gibi görünse de oldukça karmaşık bir çalışma prensibine ve elektronik aksama sahip olan klimayı uzman ekiplere taktırmanızı öneriyoruz. İlk defa aldığınız bir klima Kurumsal servis ekipleri tarafından monte edilmektedir. Fakat yer değişikliğinden yada ikinci el bir klima alımında montajı yine işinde bilgili birine yaptırmanızı öneririz.