Beko BK 20 HP LCD Arıza Kodları ve Çözümleri


E01 Arızası (Alev oluşumu başarısız)

Çözümü: Kombi ateşleme işlemini yapamadığı zaman bu arıza kodu belirir. Bu durumda kullanıcı olarak yapacağınız işlem, dairenizde gaz olup olmadığına bakmaktır. Dairede gaz var ancak kombiye ulaşmıyorsa kapalı gaz vanalarını açın. Kombiye gaz geldiği halde sorun devam ediyorsa, kombi gaz valfi, iyonizasyon elektrodu yada ana kartta sorun olabilir. Teknik servis ekipleriyle görüşmenizi öneriyoruz.


E02-F02 Arızası (Hatalı ateşleme sorunu)

Çözümü: Bu arıza kodu göründüğü zaman kombinin ateşleme işlemini sağlıklı bir şekilde yapamadığını anlıyoruz. İlk önce kombiye reset atarak bir süre bekleyin. Arıza devam ediyorsa, gaz armatörü, iyonizasyon elektrodu yada ana kartta sorun olabilir. Teknik servis desteği almanız en doğrusu olacaktır.


E03 Arızası (Su sıcaklığı çok yüksek)

Çözümü: Kombide su sıcaklığının normal değerlerinin çok üstünde olduğunu ifade eden arıza durumudur. Kombi bloke olur ve çalışmaz. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem kombi su basınç değerine bakmaktır. Eğer su basınç değeri normalin altında ise kombiye doldurma musluğu ile su basın. Basınç değeri 1,5 bara geldiğinde musluğu kapatın. Kombi kış konumunda ise en az üç petek vanasının açık olması gerekir. Kapalı vanalar varsa onları açın. Son olarak kombiye reset atarak bir süre bekleyin. Bu işlemlerin ardından sorun düzelmiyorsa, üç yollu vana, devri daim pompası yada ana eşanjörde sorun olabilir. Bunun yanı sıra kalorifer sisteminde kireçlenme, tıkanıklık da olabilir. Servis desteği almanızı tavsiye ediyoruz.


E04-E05-E06-F23 Arızası (Atık gaz sisteminde hata)

Çözümü: Doğalgazın yanması sonucu açığa çıkan atık gazlar fan yardımı ile dışarı atılır. Kombi prosestatında sorun olduğu zaman atık gaz tahliye sistemi hata verir. Bu arızanın asıl nedeni prosestat olacağı gibi kombi fanında yada ana kartında da sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve tamiri için servis desteği almanızı öneriyoruz.


E08-E82 Arızası (İyonizasyon elektrodu problemi)

Çözümü: Kombi alevi algılayamadığı zaman görünen arıza durumudur. Cihaz ateşleme yaptığı halde alev algılanmaz. Kullanıcının yapacağı tek müdahale cihaza reset atmaktır. Buna rağmen sorun devam ediyorsa, ana kart, gaz valfi yada iyonizasyon elektrodunda arıza meydana gelmiş olabilir. Servis yardımı almanız şarttır.


E09 Arızası (Gaz valfi besleme problemi)

Çözümü: Kombiye gaz akışını düzenli bir şekilde sağlayan parça gaz valfidir. Kombi ekranında bu arıza kodu göründüğü zaman yapacağınız işlem kombiye reset atmaktır. Buna rağmen arıza devam ederse ana kart yada gaz valfinde arıza meydana gelmiş olabilir. Teknik servis ekipleri arızanın asıl nedenini kısa sürede bulacaktır.


E12-E21-F25 Arızası (Elektronik kartta sorun var)

Çözümü: Kombinin sağlıklı bir şekilde çalışması için beyni olarak bilinen ana kartın doğru komutlar vermesi şarttır. Bu arıza kodu belirdiği zaman kombiye müdahale etmeden servis ekipleri ile görüşmelisiniz. Yapacağınız her hangi bir müdahale geri dönüşümsüz arızalara yol açabilir.


F13 Arızası (Reset tuşu sorunu)

Çözümü: Kombi kontrol panelindeki reset tuşuna normalden daha uzun süre basıldığında yada tuş takılı kaldığında meydana gelen arıza durumudur. Kombi elektrik şalterini indirip tekrar kaldırdığınızda sorun düzelecektir. Ancak buna rağmen arıza devam ederse servis desteği almalısınız.


F22 Arızası (Elektrik akımı düşük)

Çözümü: Kombinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için cihaza gelen elektrik akımının 220 volt olması gerekir. Bu arıza kodu belirdiği zaman akımın normalden düşük olduğunu anlıyoruz. Akım normal değere geldiğinde sorun düzelmiyorsa, kombi ana kartında yada diğer elektronik parçalarda arıza meydana gelmiş olabilir. Servis ekiplerinden yardım almanız en doğrusu olacaktır.


F31 Arızası (Kalorifer suyu sensör sorunu)

Çözümü: Kalorifer sistemindeki suyun sıcaklığını ölçen sensörde sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Sensör bağlantılarında kopma, temassızlık olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Servis ekipleri sorunu kısa zamanda çözecektir.


F32 Arızası (Harici sensör sorunu)

Çözümü: Kombinin dış hava koşullarına bağlı olarak çalışmasına karar veren sensörde arıza olduğunu belirten arıza kodudur. Sensörün kendisi arızalı olacağı gibi kablo bağlantılarında kopma yada temassızlık olabilir. Kullanıcı olarak yapacağınız bir işlem yoktur. Servis desteği almanız gerekir.


F33 Arızası (Kullanım suyu sensöründe sorun var)

Çözümü: Kombideki suyun sıcaklığını tespit eden sensörde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Sensör bağlantılarında kopma, temassızlık, kısa devre olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Sorunun çözümü için servis ekiplerinden yardım almanız en doğrusu olacaktır.


F37 Arızası (Kombi su basıncı düşük)

Çözümü: Kombinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için su basınç değerinin 1,5 bar olması gerekir. Su basınç değeri düştüğü zaman bu arıza kodu görünür. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem kombiye su basmaktır. Bunun için de kombinin alt kısmındaki doldurma musluğunu açarak kombiye su alın. Basınç değeri 1,5 bara geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Daha sonra kombiye reset atın. Bu işlemlerin ardında arıza düzelmiyorsa, uzman görüşü almanızı öneririz.


F59 Arızası (Gaz valfi problemi)

Çözümü: Kombide gaz valfi ile ilgili bir sorun olduğunda beliren arıza kodudur. Kullanıcı olarak yapacağınız tek müdahale kombiye reset atmaktır. Bu işlemden sonra sorun devam ediyorsa, parça değişimi yada tamir gerekebilir. Servis ekipleri ile görüşmelisiniz.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir