Arçelik DGK 20 HP LCD Arıza Kodları ve Çözümleri


E01 Arızası ( Ateşleme işlemi başarısız)

Çözümü: Kombi ilk çalışmaya başladığında ateşleme yapamadığını belirten arıza kodudur. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem, dairenize gaz akışı olup olmadığına bakmaktır. Gaz girişlerini kontrol edin eğer daireye gaz geliyor ancak kombiye ulaşmıyorsa, kapalı gaz vanalarını açın. Daha sonra kombiye reset atarak bir kaç dakika bekleyin. Buna rağmen aynı arıza kodu görünüyorsa Kombinin gaz valfi, ana kartı yada iyonizasyon elektrodunda arıza meydana gelmiş olabilir. Teknik servis ekiplerinden konuyla ilgili yardım alabilirsiniz.


E02-F02 Arızası (Kombide hatalı alev oluşumu var)

Çözümü: Bu arıza kodu göründüğü zaman kombide alev oluşumunda hata olduğunu anlıyoruz. Bu durumda alev sönmez ve kombi ateşleme yapmaya devam eder. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem kombiye reset atmaktır. Bu işlem sonrasında arıza devam ediyorsa Gaz valfinin kapanmamasına bağlı olarak sorun devam ediyor demektir. Bunun yanı sıra kombi ana kartında da arıza olabilir. Kesin tanı ve onarım için servis desteği şarttır.


E03 Arızası (Tesisat su sıcaklığı çok yüksek)

Çözümü: Kombiden çıkan ve tesisata karışan suyun sıcaklığının normal değerin çok üstünde olduğu durumda meydana gelen arızadır. Buna bağlı limit termostatı devreye girer, kombi kendini korumaya alır ve bloke olur. Kullanıcı olarak yapacağınız işlem kombiye reset atın. Arıza devam ediyorsa, kombinin kış konumunda olduğuna emin olun daha sonra kombiye en yakın üç peteğin vanasını açın. Bu müdahalelerden sonra arıza devam ederse, kalorifer sisteminde tıkanıklık, kireçlenme, üç yollu vana, devri daim pompası ve ana eşanjörde arıza olabilir. Arızanın net tespiti ve tamir için servis yardımı gerekir.


E04-E05-E06-F23 Arızası (Atık gaz tahliye sistemi sorunu)

Çözümü: Kombide yanma sonucu açığa çıkan atık gazlar, fan yardımı ile ortamdan uzaklaştırılır. Kombi ekranında bu arıza kodu göründüğü zaman kombi atık gaz tahliye sisteminde sorun olduğunu anlıyoruz. Kullanıcı olarak yapacağınız bir müdahale yoktur. Fan, prosestat yaka ana kartta arıza meydana gelmiş olabilir. Sorunun kesin tespiti için servis desteği gereklidir.


E08-E82 Arızası (İyonizasyon elektrodu sorunu)

Çözümü: Bu arıza kodu belirdiği zaman kombinin alevi algılayamadığını anlıyoruz. Cihaza reset attıktan sonra arıza düzelmiyorsa Kullanıcı olarak yapacağınız başka bir işlem yoktur. Ana kart, gaz valfi yada iyonizasyon elektrodunda arıza meydana gelmiş olabilir. Servis desteği almanızı tavsiye ediyoruz.


E09 Arızası (Gaz valfi besleme sorunu)

Çözümü: Gaz akışını sağlayan gaz valfinde sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Sorunun nedeni parça kaynaklı olacağından servis ekiplerinin olaya el atması zorunludur.


E12-E21-F25 Arızası (Ana kartta sorun var)

Çözümü: Kombinin beyni olarak bilinen ve diğer parçaların yönetimini sağlayan parçada sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Kullanıcı olarak yapacağınız bir müdahale geri dönüşümsüz arızalara neden olabilir. Ana kart tamiri yada değişimi ile sorun düzelecektir.


F13 Arızası ( Reset problemi)

Çözümü: Kombi üzerindeki reset düğmesine uzun süre basıldığı zaman yada reset düğmesi takılı kaldığı zaman karşımıza çıkan arıza durumudur. Kombiye gelen elektrik enerjisini kesip tekrar çalıştırdığınızda arıza düzelecektir. Ancak bu işlemden sonra aynı sorun devam ediyorsa, tuş takımında arıza olabilir. Teknik servis ekipleri ile görüşebilirsiniz.


F22 Arızası ( Düşük voltaj sorunu)

Çözümü: Elektronik bir cihaz olan kombi, şebeke elektriğinden gelen akım ile çalışmaktadır. Bu akım normal değerlerin altında olduğu zaman kombide bu arıza kodu görünür. Bir süre sonra elektrik akımı normal değere geldiğinde sorun düzelir. Ancak buna rağmen arıza devam ederse, düşük elektrik akımı sonucunda cihazın bazı parçalarında arıza meydana gelmiş olabilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için kombi regülatörü kullanmanızı öneriyoruz.


F31 Arızası (Kalorifer sensörü sorunu)

Çözümü: Kombi ve tesisattaki ısı değişimi sensörler aracılığı ile algılanır. Kalorifer sensöründe bir sorun olduğu zaman bu arıza kodu görünmektedir. Sensör bağlantılarında kopma, temassızlık ve kısa devre olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Arızanın kesin tanısı için servis desteği almanızı tavsiye ediyoruz.


F32 Arızası (Harici sensörde sorun var)

Çözümü: Kombinin dış hava koşullarına göre çalışmasını sağlayan sensörde bir sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Sensör bağlantılarında temassızlık, kopma olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Sorunun net tespiti için servis desteği almalısınız.


F33 Arızası (Sıcak su sensör sorunu)

Çözümü: Kombinin sıcak su sensöründe yani ntc’sinde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda suyun sıcaklığı istenen seviyede olmaz yada su hiç ısınmaz. Kullanıcının yapacağı bir müdahale yoktur. Teknik servis ekiplerinin sorunu yerinde incelemesi ve ona göre işlem yapmaları gerekir.


F37 Arızası (Kombi su basıncı düşük)

Çözümü: Kombi su basıncının düştüğünü belirten arıza kodudur. Bu durumda yapacağınız işlem kombiye su basmaktır. Bunun için de Kombinizin alt kısmındaki doldurma musluğunu açarak işleme başlayın. Basınç değeri 1,5 bar seviyesine geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Bu işlemden sonra kombiye reset atarak bir süre bekleyin sorunun düzelmesi gerekir. Ancak arıza durumu devam ediyorsa, servis desteği almanız en doğrusu olacaktır.


F59 Arızası (Gaz valfi problemi)

Çözümü: Kombide gaz akışını sağlayan en önemli parça gaz valfidir. Bu parçada bir sorun olduğunda F59 arıza kodu belirir. Kullanıcı olarak yapacağınız bir müdahale yoktur. Parça değişimi gerekebilir. Servis ekiplerinden konuyla ilgili yardım almanız gereklidir.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir