Sizler için kaleme aldığımız bu makaledeki bilgiler Digifel Premix CP1-25SP / Digifel Premix CP1-30SP / Digifel Premix CP1-40SP model yoğuşmalı kombiler içindir.
C 20 Kalorifer Gidiş Sensör Arızası
Çözümü; Kalorifer gidiş borusu üzerinde yer alan sensörde arıza var demektir. Bu durumda sensör bağlantılarında kısa devre, kopukluk, ark gibi bir arıza olabilir. Kullanıcı tarafından müdahele edilmemesi gereken bir sorundur. Teknik servis ekiplerinden yardım istenir.
C 40 Kalorifer Dönüş Sensör Arızası
Çözümü; Kalorifer dönüş borusu üzerinde yer alan sensörde arıza var demektir. Bu durumda sensör bağlantılarında kısa devre, kopukluk, ark gibi bir arıza olabilir. Kullanıcı tarafından müdahele edilmemesi gereken bir sorundur. Teknik servis ekiplerinden yardım istenir.
C 28 Baca Gazı Sensör Arızası
Çözümü; Baca gazı sensöründe sorun olduğunu veya baca gazı sıcaklığının okunamadığını ifade eden arıza kodudur. Bu durumda arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C 78 Basınç Sensör Arızası
Çözümü; Kombi Basınç sensöründe arıza olduğunu ve bundan dolayı kombinin basıncı tam olarak ölçemediğini ifade eden arıza kodudur. Bu durumunda kullanıcının yapacağı birşey yoktur. Teknik servis ekiplerinden yardım istenmelidir.
C 50 Kullanım Suyu Sensör Arızası
Çözümü; Bu arıza kodu Kombi Plaka eşanjörün üstünde bulunan sıcak su sensöründe, sensör borularında, sensör bağlantılarında arıza olduğunu ifade eden koddur. Bu arıza oluşunca kombiden sıcak su alamazsınız. Bu durumda arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 05 Hava Atma Programı Aktif.
Çözümü; Bu kodun çıkması bir arıza olduğunu ifade etmez. Kombinin hava atma programının aktif olduğunu belirtir. Bir süre bekledikten sonra kod kaybolacaktır.
C1 11 Güvenlik Sıcaklık Seviyesi Aşıldı.
Çözümü; Bazı durumlarda aşırı ısınma sonucu, Isı sensörleri bu değerleri okuyamaz ve bu kod ortaya çıkar. Kullanıcının bu durumda yapacağı tek şey cihazı resetlemektir. Eğer resetlemeden sonra sorun düzelmezse kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 10 Limit Termostat Devrede.
Çözümü; Kombiden ısınan su kalorifer tesisatına gider, Eğer bu suyun sıcaklığı 93°C ve üstü bir sıcaklığa ulaşmışsa limit termostat emniyet yönünden otomatik olarak devreye girer. Bu durumda kombi kapanır ve ekranda bu arıza kodu çıkar. Kullanıcı olarak yapmanız gereken önce kombi altındaki vanaları kontrol etmek ve kapalıysa vanayı açmaktır. Ardından kalorifer vanaları kontrol edilir ve az 3 tanesinin açık olması sağlanır. Bu işlemlerden sonra cihazda düzelme olmazsa Kombiye reset atılmalıdır. Eğer halen arıza düzelmemişse ana eşanjör, üç yollu vana ve pompa gibi parçalarda teknik arıza olabilir. Bu durumda arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 33 Ateşleme Arızası
Çözümü; İlk ateşlemeden sonra çalışmaya başlayan kombi, eğer Brülörde veya brülör kontrolünde bir arıza varsa bu kodu verir. Kullanıcı olarak bu durumda ilk yapacağınız şey daireye ve sonra da kombiye gaz girişi olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Dairede gaz akışı varsa kombiye de gazın gelmesi gerekir. Gaz vanalarını kontrol edin ve kapalı olanları açın. Daha sonra kombiye reset atarak bir süre bekleyin. Buna rağmen arıza halen devam ediyorsa arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 17 Su Basıncı Yüksek.
Çözümü; Kombinin verimli bir şekilde çalışması için ideal basınç değeri 1.5 bar civarıdır. Eğer Kalorifer devresindeki su basınç değeri 2.5 bar ve üzeri olduğu zaman bu arıza kodu ortaya çıkar. Bu durumda kullanıcı olarak yapılması gereken kombiye en yakın petekten hava almaktır. Basınç değeri 1.5 olana kadar su boşaltın. Bu işle sonucunda hata düzelecektir. Ancak arıza kodu yanmaya devam ederse kombiye reset atarak durumu düzeltebilirsiniz. Tüm işlemlere rağmen arıza düzelmezse teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 18 Su Basıncı Düşük.
Çözümü; Kombinin verimli bir şekilde çalışması için ideal basınç değeri 1.5 bar civarıdır. Bu arıza kodu, kombi basınç değerinin 1 bar’ın altında olduğu durumda ortaya çıkar. Bu durumda basıncı yükseltmek gerekecektir. Kullanıcı olarak yapılması gereken kombi basınç değeri 1.5 olana kadar su basmaktır. Eğer bu işlemden sonra kombi normal bir şekilde çalışmaya devam etmezse kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 54 Kalorifer Dönüş Suyu Sıcaklığı Gidiş Suyu Sıcaklığından Yüksek Olma Durumu
Çözümü; Bu geçici bir sorundur. Arıza kodu bir süre ekranda kaldıktan sonra kendiliğinden yok olur ve kombi kaldığı yerden çalışmaya devam eder. Ancak sürekli ortaya çıkan bir arıza durumu ise arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 29 Fan Arızası.
Çözümü; Bu kod, kombi Fanının çalışmadığını belirtir. Bu arıza ortaya çıktığı zaman sorun sadece kombi fanından olmayabilir, kombi ana kartında da arıza olabilir. Arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 30 Baca Gazı Güvenlik Sıcaklığı Aşıldı.
Çözümü; Eğer kombi bacasında bir tıkanıklık varsa, kombi baca sıcaklığı 80-90 dereceye ulaşmışsa, kombi yoğuşma suyu tahliye borusu tıkalıysa bu arıza kodu ortaya çıkar. Arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.
C1 56 Hatalı Besleme Voltaj Arızası
Çözümü; Kombi regülatörü kullanılmadığı durumlarda asık olarak karşılaşılan bir arızadır. Kombiye gelen elektrik akımında dengesizlik olduğunu ifade eder, sorun bir süre sonra kendiliğinden düzelmezse, kullanıcı olarak yapılacak bir şey yoktur. Elektrik akımı ana kart gibi hayati parçalara zarar vermiş olabilir. Arızanın asıl sebebini ortaya koymak için kombi teknik servislerinden yardım istenmelidir.